RSK Vedtægter

RSK Vedtægter

§ 1. NAVN OG HJEMSTED

Foreningens navn er:

Radiobranchens Senior Klub - RSK.

Foreningens hjemsted er Storkøbenhavn.

§ 2. FORENINGENS FORMÅL

Foreningens formål er at varetage medlemmernes interesser som seniorer fra deres tidligere virke inden for radio- og tv-branchen.


Foreningen skal herunder især:

* varetage medlemmernes fælles interesser ved gennemførelse af møde- og anden medlemsaktivitet, herunder forhold vedrørende opdatering om udviklingen i radio- og tv-branchen

* virke for udbredelsen af information blandt medlemmerne

* virke for sammenkomster og sociale arrangementer inden for rammerne af
medlemmernes fælles interesser

 § 3. RELATIONER TIL ANDRE BRANCHEFORENINGER

Foreningen er indstillet på et samarbejde med radiobranchens brancheforeninger. Dette samarbejde etableres og udbygges gennem tilknytning til Brancheorganisationen ForbrugerElektronik (BFE) - og dermed til branchens sekretariat.

§ 4. ANSØGNING OM MEDLEMSKAB

Som medlemmer i foreningen kan optages personer, der har haft professionelt virke inden for producent- eller importørleddet, distributører/operatører,

detailhandlen eller andre tilknytningeri radio og tv branchen, og som nu er trådt tilbage fra erhvervsmæssig aktivitet eller er pensioneret.


Ansøgning om optagelse i foreningen sker ved skriftlig henvendelse til bestyrelsen. Medlemmet skal samtidig informere om sin adresse, telefon og e-mail adresse.

§ 5. MEDLEMSFORPLIGTELSER

Ved optagelse i foreningen modtager det nye medlem en bekræftelse og et eksemplar af foreningens vedtægter med en forpligtelse til at anerkende disse, som de er eller vedtægtsmæssigt måtte blive ændret.

 Medlemskommunikation sker elektronisk via e-mail og foreningens hjemmeside.

§ 6. KONTINGENT

Til dækning af udgifterne ved foreningens drift betaler medlemmerne et fast årskontingent. Det faste kontingent fastsættes en gang årligt på den ordinære generalforsamling, og opkræves af alle der var medlem pr. 1. januar.

§ 7. UDMELDELSE AF FORENINGEN

Udmeldelse af foreningen kan ske ved henvendelse til bestyrelsen.

Kontingenter refunderes ikke.

Eksklusion af et medlem træffes af bestyrelsen med 3/4 stemmemajoritet.

Ved udtrædelse af foreningen, uanset årsag, bortfalder medlemmets ret til at få andel i en eventuel senere udlodning af egenkapitalen.

§ 8. FORENINGENS LEDELSE


Foreningen ledes af en bestyrelse, der består af 3-5 medlemmer, valgt på generalforsamlingen blandt foreningens medlemmer, hvoraf 2 vælges på den ordinære generalforsamling for 2 år ad gangen i lige år, og øvrige vælges for 2 år i ulige år.

Bestyrelsen fastsætter selv sin forretningsorden og konstituerer sig med en formand og næstformand samt en kasserer, der er ansvarlig for regnskabet.


Bestyrelsen træffer afgørelse ved almindelig stemmeflerhed. Såfremt et bestyrelsesmedlem afgår før valgperiodens udløb, kan bestyrelsen supplere sig selv.

 § 9. GENERALFORSAMLINGEN

Hvert år inden udgangen af marts måned afholdes en ordinær generalforsamling, der af bestyrelsen kan besluttes indkaldt elektronisk pr. e-mail og foreningens hjemmeside med mindst 4 ugers varsel.


Indkaldelsen skal angive dagsordenen, der altid skal omfatte følgende punkter:

1. Valg af dirigent

2. Bestyrelsen beretning for det forudgående foreningsår

3. Regnskab over det forudgående regnskabsår forelægges til godkendelse

4. Fastsættelse af kontingent, jf. § 6

5. Indkomne forslag fra bestyrelsen og/eller medlemmer

6. Valg til bestyrelse

7. Valg af revisor

8. Eventuelt

Ekstraordinær generalforsamling afholdes efter bestyrelsens beslutning, eller når mindst 1/4 del af foreningens medlemmer begærer en sådan med angivelse af, hvad der ønskes behandlet på generalforsamlingen. i sidstnævnte tilfælde skal generalforsamlingen afholdes senest 4 uger efter begæringen er kommet formanden i hænde. Ekstraordinære generalforsamlinger indkaldes med mindst 10 dages varsel med angivelse af dagsordenen.

På en generalforsamling træffes beslutninger med almindelig stemmeflerhed bortset fra sager om vedtægtsændringer og foreningens ophør.
Forslag til vedtægter eller vedtægtsændringer betragtes kun som vedtaget, når det er tiltrådt af 2/3 del af de afgivne stemmer.

Generalforsamlingen er beslutningsdygtig uden hensyn til det fremmødte antal. Der kan ikke stemmes ved fuldmagt.

 § 10. BESTYRELSENS BESLUTNINGER

Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når mindst halvdelen af samtlige medlemmer er repræsenteret og træffer sine beslutninger ved almindelig stemmeflerhed.

I tilfælde af stemmelighed er formandens - eller i dennes forfald - næstformandens stemme afgørende.

Bestyrelsen er ansvarlig for at seniorklubbens egenkapital anbringes med rimelig hensyntagen til værdiernes bevarelse. Det skal ske efter bestyrelsens bestemmelse, ved placering på særlige bankkonti, i danske realkreditobligationer eller lignende placeringer med lille risiko.

 Overførsel af den investerede del af egenkapitalen til driftskapital, kræver en enstemmig bestyrelsesbeslutning. Endvidere kræves det at overførte beløb bliver brugt til særlige formål og arrangementer i seniorklubben jf.  § 2 FORENINGENS FORMÅL.

§ 11. TEGNINGSRET

Foreningens formand og kasserer er disponeringsberettigede inden for den daglige drift.

Over for tredjemand tegnes foreningen i øvrigt af formanden og næstformanden i forening, af formanden i forening med et bestyrelsesmedlem eller af 3 bestyrelsesmedlemmer i forening.

Bestyrelsen kan meddele prokura.

§ 12. REGNSKABER OG REVISION

Foreningens regnskabsår løber fra 1. januar til 31. december.

Foreningens regnskab udarbejdes i overensstemmelse med god regnskabsskik og revideres af den på generalforsamlingen valgte revisor.


§ 13. MEDLEMSMØDER

Medlemsmøder indkaldes efter behov med mindst 8 dages varsel.


§ 14. HÆFTELSE

Over for tredjemand hæfter medlemmerne ikke for foreningens forpligtelser.

§ 15. UDLODNING

Foreningens egenkapital skal tilfalde de medlemmer, der er medlemmer af foreningen på det tidspunkt, beslutning om udlodning træffes.

Såfremt bestyrelsen vedtager at udlodde egenkapitalen, fordeles den blandt medlemmerne.

 

Disse vedtægter er udarbejdet af foreningens bestyrelse og vedtaget på det stiftende møde den 12. marts 2002.

 De er senere ændret på generalforsamlingen:

Den 28. marts 2012

Den 20. marts 2013